Składniki:
Biszkopt:
8 jajek
8 łyżek cukru
8 łyżek mąki tortowej
Pół łyżeczki proszku do pieczenia
Krem:
2 szklanki śmietany kremówki
3 łyżki cukru
3 łyżki żelatyny
10 dag wiórków kokosowych
3 serki waniliowe
1 galaretka pomarańczowa
1 dżem pomarańczowy
Wykonanie:
Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić z cukrem, dodać po jednym żółtku i delikatnie mieszać, przesiać do masy jajecznej mąkę i delikatnie wymieszać. Masę przełożyć do wysmarowanej tortownicy i upiec na złoty kolor. Po upieczeniu i wystudzeniu przekroić na trzy blaty.
Połączyć śmietanę z wiórkami kokosowymi i gotować 10 minut. Odstawić na pół godziny a następnie przecedzić.
Rozpuścić galaretkę według przepisu na opakowaniu. Wystudzić.
Ostudzoną śmietanę ubić z cukrem.
Żelatynę namoczyć i rozpuścić podgrzewając. Śmietanę wymieszać z serkami i połączyć z wystudzoną żelatyną.
Blaty biszkoptowe posmarować dżemem pomarańczowym a następnie masą. Blaty biszkoptowe ułożyć jeden na drugim, boki posmarować częścią kremu, obsypać wiórkami kokosowymi. Na wierzch wylać tężejącą galaretkę.