Składniki:
Pół kg sera twarogowego
1 opakowanie serka waniliowego
2 opakowania herbatników
Pół kostki masła
2 łyżki żelatyny
Sok z cytryny
35 dag marcepana
Cukier puder
Wykonanie:
Stopić masło i wystudzić. Herbatniki pokruszyć i wymieszać z masłem. Wyłożyć tortownicę pergaminem i wylepić ciastkami dno tortownicy.
Rozpuścić mieszając, żelatynę w 1/3 szklanki gorącej wody.
Twaróg zmielić (albo kupić już zmielony), połączyć z cukrem i serkiem waniliowym oraz z sokiem cytrynowym. Połączyć delikatnie z żelatyną, dokładnie wymieszać. Masę serową wyłożyć na przygotowany w tortownicy spód. Wstawić do lodówki na około 5 godzin.
Rozwałkować marcepan podsypując stolnicę cukrem pudrem.
Powycinać kółka różnej wielkości i ułożyć na torcie jak różę. Obsypać cukrem pudrem.