Składniki:
1. 30 dag francuskiego mrożonego ciasta
2. 2 budynie waniliowe
3. 0,8 litra mleka
4. 8 dag cukru
5. 20 dag dżemu lub konfitury z moreli
6. 40 dag świeżych moreli
7. Do dekoracji płatki migdałowe i świeże listki mięty
Wykonanie:
Ciasto rozmrozić w lodówce, rozwinąć, boki złożyć do środka i rozwałkować na placek o średnicy formy, którą wyłożyć pergaminem a następnie wyłożyć na papier ciasto.
Owoce obrać ze skórki, przekroić i usunąć pestki.
Budyń ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu i wylać na ciasto w formie (wystudzony); równomiernie rozsmarować. Na budyniu poukładać morele a następnie wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni Celsjusza na pół godziny.
Konfiturę lub dżem morelowy podgrzać i przetrzeć przez sitko i posmarować brzegi gotowego ciasta, posypać płatkami migdałowymi i udekorować świeżą miętą; podawać na ciepło lub zimno.