Kiedy przychodzą goście, chcemy ich zachwycić, podać potrawy, jakich jeszcze nie widzieli. Warto jednak czasem zastosować proste tricki, które sprawią, że nasze kulinaria będą ciekawsze. Przede wszystkim do gotującego się ryżu możemy dodać łyżkę kurkumy albo curry- dzięki temu nadamy mu pięknej żółtej barwy. Zamiast tradycyjnych gotowanych ziemniaków możemy podać upieczone. W tym celu wystarczy tylko dokładnie umyć ziemniaki, pokroić na grube plastry, polać trochę olejem, aby się nie wysuszyły, posypać solą oraz ziołami i wstawić na ok. 30-40 minut do piekarnika. Nie bójmy się także używać ziół! Nie tylko wspomagają one trawienie oraz- dobrze dobrane- poprawiają smak potrawy, ale również sprawiają, że wygląda ona lepiej. Warto także kupić świeżą bazylię. Nie jest ona droga, a kilka listków bazylii dodanych do włoskiego makaronu zdziała cuda. Należy także postarać się, aby potrawa wyglądała dobrze na talerzu. Prostym zabiegiem tutaj jest oczywiście kupno ładnej, oryginalnej zastawy stołowej. Wbrew pozorom biała wcale nie jest najbardziej polecana.
Ostatnio dodane:
Jak zaaranżować przestrzeń wokół okna w salonie?
Czy zastanawiałeś się, jak najlepiej wykorzystać przestrzeń wokół okna w swoim salonie? W dzisiejszym artykule podpowiemy Ci, jak zaaranżować to miejsce tak, aby było funkcjonalne i stylowe. Zapraszamy do lektury!