Czy frytkownica gastronomiczna to jeden z najpotrzebniejszych elementów wyposażenia każdego baru szybkiej obsługi? Czy w dzisiejszych czasach ktokolwiek wyobraża sobie smażenie frytek przez obsługę w garnku zawierającym bulgoczący olej? Wielokomorowe frytkownice znajdują się aktualnie nawet w najmniejszym tego typu przybytku. Według właścicieli tych miejsc gastronomicznych znacznie ułatwiają one pracę personelowi, zarówno pod względem możliwości wykonania większej liczby frytek w krótszym czasie jak i sposobu ich czyszczenia. Zaletą tego typu produktów jest również wielozadaniowość – większość używa ich również do smażenia kawałków kurczaka czy innego typu mięsa. Jednak jak w każdej sprawie występują tutaj również ciemne strony. Właściciele wyższych lotów restauracji uważają, że sprzęt ten jest zbędny i jest zachcianką żądnych coraz większej liczby pieniędzy naciągaczy z budek. Podczas rozmów wspominają również o niskiej jakości produktów pochodzących z tego typu sprzętu. Kupujących jednak nie brakuje – pomimo opinii, że frytki czy kurczaczki są niskiej jakości (wszystko wynagradza smak dodawanego wszędzie glutaminianu sodu).
Ostatnio dodane:
Jak zaaranżować przestrzeń wokół okna w salonie?
Czy zastanawiałeś się, jak najlepiej wykorzystać przestrzeń wokół okna w swoim salonie? W dzisiejszym artykule podpowiemy Ci, jak zaaranżować to miejsce tak, aby było funkcjonalne i stylowe. Zapraszamy do lektury!