Statystyki pokazują, że wyrzucamy do śmietników coraz więcej żywności. Jeżeli nie przemawia do nas fakt, że to jedzenie zamiast znaleźć się w śmietniku, mogłoby komuś służyć, może zastanowi nas fakt marnowania naszych własnych pieniędzy. W krajach, gdzie ludzie nie znają lodówek ani zamrażarek, żywność jest przechowywana i konserwowana w sposób niezwykle staranny, aby nic się nie zmarnowało. W wielu regionach mięso i ryby soli się i suszy, co sprawia, że produkty można przechowywać przez długi czas, nie narażając ich na zepsucie. Nie oznacza to, że bezmyślnie zabija się kilka fok na raz, ale to, co pozostaje po jednym, dwóch posiłkach, umiejętnie zabezpiecza się na kolejne dni. My, posiadacze lodówek, zamrażarek, nie zastanawiamy się nad prawidłowym przechowywaniem żywności, ponieważ jak się jedno zepsuje, kupi się drugie. I jakoś nie przemawia do nas fakt, że nie trzeba robić zakupów żywnościowych na najbliższe dwa tygodnie, codziennie przecież można robić zakupy na bieżąco i przygotować świeży posiłek. Taniej i zdrowiej.
Ostatnio dodane:
Jak zaaranżować przestrzeń wokół okna w salonie?
Czy zastanawiałeś się, jak najlepiej wykorzystać przestrzeń wokół okna w swoim salonie? W dzisiejszym artykule podpowiemy Ci, jak zaaranżować to miejsce tak, aby było funkcjonalne i stylowe. Zapraszamy do lektury!