Składniki:
15 dag mrożonych malin
35 dag serka mascarpone
2 łyżki cukru pudru
1 łyżeczka soku malinowego
10 dag mlecznej czekolady
Wykonanie:
Zamrożone maliny włożyć do miseczki i przesypać 1 łyżką cukru pudru i odstawić do rozmrożenia. Rozpuścić czekoladę w kąpieli wodnej. Mascarpone podzielić na dwie części. Czekoladę dodać mieszając do jednej części mascarpone. Do masy dodać połowę rozmrożonych malin i dokładnie wymieszać. Przełożyć do specjalnych szklaneczek. Do drugiej porcji mascarpone dodać resztę rozmrożonych malin i wymieszać, przełożyć do szklanek tworząc drugą warstwę. 1 łyżkę cukru pudru utrzeć z sokiem malinowym na lukier i tym lukrem udekorować deser rysując na przykład serca?( do deseru można użyć innych owoców ?truskawek, wiśni, jagód)